Andere·Haken

Zadelhoes

Mijn dochter komt vorige vrijdag superenthousiast thuis met het idee dat we haar fiets helemaal moeten versieren en mooi maken voor het schoolfeest. Ik val een beetje uit de lucht want ik was in de veronderstelling dat er enkel een zeepkistenrace was, maar blijkbaar mochten er nu ook fietsen aan meedoen. Nu kan ik haar al haar enthousiasme toch niet afnemen en stem ik toe dat ze mocht meedoen.

En het schoolfeest is nu zaterdag! Dus niet veel tijd maar geen paniek en mijn beste vriend pinterest raadplegen.

Veel projecten die te veel tijd kosten (ik wil nu heel graag ooit nog eens een jasbeschermer maken, da’s een halve ronde die je bovenaan je achterwiel bevestigt, aan je bagagerek veronderstel ik. Ik heb al heel veel mooie patronen zien passeren maar tijdsgebrek voor deze) dus verder zoeken… en dan vond ik een simpel maar mooi patroontje voor een zadelhoes te maken: http://www.mamamaai.nl/patroon-zadelhoes-haken/

Op dat patroon heb ik me gebaseerd maar aangezien het voor een kinderzadel is, en waarschijnlijk ook niet alle zadels dezelfde maat hebben, heb ik het patroon hier en daar moeten aanpassen op goed gevoel en veel passen op het zadel zelf.

mde

 

Op het einde heb ik een elastiek door mijn laatste rij meegehaakt waardoor die mooi rond het zadel blijft zitten.

 

 

Als versiering heb ik een algemeen patroontje gevonden voor een bloemetje en die vastgemaakt met knopjes aan de hoes. Elena wist niet dat ik dit aan het haken was dus de verrassing toen ze het op haar fiets zag was heel plezant!

Dit is haar afgewerkte versierde fiets.

dav

 

Ah en een excuus om te kunnen gaan shoppen want ik had geen wol van die dikte liggen in een kleur dat bij de plakband pastte. 😂  Dus ben ik in de action lintjes en rietjes gaan halen en 2 bollen wol. De plakband die ik al liggen had, zijn verschillende washi tapes die we op haar spatbord en stuur gekleefd hebben wat een mooi resultaat geeft.

Een sneetje gemaakt in de rietjes en mijn dochter heeft ze dan rond de spaken gedaan. Ik heb lintjes geknoopt rond een haarrekkertje om aan de handvaten te hangen.

 

 

Zowel mijn dochter als ik zijn heel tevreden met het resultaat. Ik hoop dat het zaterdag nu wel mooi weer is en dat de fietsrace doorgaat. Maar anders niet getreurd, ik denk niet dat de versiering er snel weer zal af zijn. 😁

2 gedachten over “Zadelhoes

  1. ’t Is heel mooi geworden! Grappig, ik heb dat patroon van de zadelhoes al een paar jaar liggen, maar is er nog nooit van gekomen hier 😃

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s