Haken·Kleding

Oorwarmers

Eentje waar ik niet zo tevreden van ben, maar die moeten er ook zijn natuurlijk.

“Mama, gaan we naar de winkel want ik wil oorwarmers?!”

Zo kwam mijn dochter eens van school. Maar ik dacht, dat kan ik misschien zelf. Dus na wat opzoekingswerk had ik een leuk patroon gevonden van oorwarmers die op een koptelefoon lijken. Deze site is nu niet meer online maar toen heb ik ze daar gevonden: takesthevillage.com

Ik ben een diadeem gaan kopen in kruidvat en heel toevallig vond ik daar toen ook een heel leuk wolletje in korting die ik hiervoor kon gebruiken.

Je gebruikt een haaknaald afhankelijk van het soort wol die je wil gebruiken.

Je begint met lossen te haken die passen over de lengte van de diadeem, als je het wat uitrekt, tot op een goeie 2 cm overschot op het einde. Haak een serie vasten terug en voeg zo rijen toe tot je de gewenste breedte hebt, zodat je de diadeem er kan in vasthaken.

Dan 2 stukken om over het oor te plaatsen. Ik had deze eerst gepast en die waren goed van grootte maar na het opvullen en vastmaken vind ik ze eigenlijk te klein. Dus als je ze maakt, toch een stuk groter maken dan je eerst denkt.

dav

Als je een gekleurd gedeelte en een wit gedeelte hebt, om het effect van een koptelefoon te creëren, dan vul je ze op en tussen de 2 delen steek je een rond kartonnetje om het iets steviger te maken.

Je naait de 2 delen aan mekaar vast en net op het einde steek je het uiteinde van de diadeem erdoor en naai je ook dit deel mee in de oorwarmers.

Hier is het ergens fout gelopen want die zijn heel snel wat los komen te zitten.

 

Dus enkele bedenkingen:

-Meer opvullen zodat het gedeelte dat over de oren komt wat uittrekt en beter past of de rondes groter maken.

-Vasthechten aan diadeem véél steviger zodat ze niet zo snel los zitten of een andere manier zoeken die beter blijft.

Dus moest ik zo nog eens iets maken dan zou ik het een klein beetje anders doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s