Amigurumi·Haken

Kikker

Mijn dochter zit in de 3de kleuterklas en hun klasmascotte is “kikker” naar de boekjes van Max Velthuijs. Ik dacht dat het wel leuk zou zijn als ik die cadeau zou kunnen doen. Dus eind vorig jaar begon ik te zoeken naar een patroon van deze kikker. Er was 1 betalende die ik had gevonden en dan een heeeeel oud patroon maar waarvan je de broek moest in stof naaien. Toen is het idee even aan de kant geschoven en in januari, met de gedachte van mijn dochter haar verjaardag in het achterhoofd, begon ik opnieuw te zoeken en deze keer vond ik de ideale kikker op:

https://essiebirdies.wordpress.com/2017/09/27/frog-pattern-patroon-kikker/

Ze had eerst de kikker van het oude patroon gemaakt maar ze vond hem toch niet zo leuk en ontworp toen zelf één. En hij is net als uit de boekjes!

Helemaal enthousiast er onmiddellijk aan begonnen natuurlijk!

nor

 

 

Op de vingers heb ik heel wat zitten vloeken, ze zijn misschien niet helemaal zoals in het patroon maar wel gelukt.

De beentjes heb ik in 1 stuk gemaakt door net zoals op het lijfje te haken in de voorste lussen om zo een reliëf te creëren.

 

 

 

 

😍 Helemaal verliefd op deze kikker 😍 ik vond hem heel leuk om te maken én om cadeau te geven! De juf en kindjes uit de klas waren heel blij met hun nieuwe knuffelkikker! 🤩

dav

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s