Haken·Once upon a time

C2C project

Juij!!! Altijd leuk als je een nieuwe lading wolletjes kan uitpakken! 😍 Ik heb een heleboel nieuwe kleurtjes bestelt omdat ik mij aan een heel groot project ga wagen.

Als grote fan van de serie ‘Once upon a time’ pinterestte (is het eigenlijk een werkwoord?) ik deze term eens samen met crochet en ik kwam op het volgende uit:

The Princess & Villains Grapghan

Tja, dan kan ik daar niet aan voorbij gaan natuurlijk. Even uitgezocht aan welk figuurtje ik kon starten met de kleuren die ik al had liggen. En (gelukkig) kon ik beginnen met mijn favoriete personage uit de serie, de evil queen of gemene heks uit sneeuwwitje.

Ik had nog geen ervaring met C2C (corner to corner) of pixelhaken en deze vierkantjes werden dan nog eens met een mini C2C steek gehaakt. Na wat filmpjes bekijken en uitproberen had ik het gevonden.

dav

Zalig ochtendje: uitzoeken hoe de steek en de kleurwissels in mekaar zitten (laat mij nog even genieten van de laatste week thuis vooraleer ik terug start met werken). Leren dat het heel veel afhechten en wegwerken van de draad is en de bollen wol uit de knoop houden.

dav

Dit is het uiteindelijke resultaat, ik ben er niet zo tevreden van. Ziet er nogal scheef uit en de pixels sluiten niet mooi aan op elkaar.

Na wat overleg met haakvriendinnen, besloten om hetzelfde patroon te proberen met de gewone C2C steek.

dav

Hier zit ik net aan de helft. Het heeft een veel mooier effect vind ik, alles sluit mooi aan en is veel duidelijker.

Maar… het deken (als het er ooit van komt) zal wel een heel stuk groter uitkomen. Ik heb voor de gewone C2C wel een haaknaald kleiner genomen 2,5 ipv van 3 bij de mini C2C alhoewel ik niet zeker weet of het zoveel verschil zou maken.

Kleuren in SMC Catania: achtergrond graphite (393), zwart (110), fuschia (128), plum (394), eigeel (208), apricot (263) en wit (106)

Ondertussen heb ik ook geleerd om met iets meer bollen te werken en ook draad mee te nemen in een ander kleur zodat ik iets minder moet afhechten.

Dus mijn nieuwe mega project is van start gegaan! 😎

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s