Andere·Haken·Kleding

Extra soft

Bij een bezoekje aan de zeeman vond ik “extra soft” garen. De naam zegt het al, superzacht om mee te haken, voor haaknaald 6 of 7, ook heel zachte kleuren, die kon ik niet laten liggen. Enigste nadeel is dat het wel makkelijk breekt, dit alleen in het afhechten of knopen maken. Eens het gehaakt is, is het wel stevig genoeg.

Met deze wol heb ik verschillende creaties gemaakt, 1ste was een sjaal voor mezelf (ik denk dat dit de 2de creatie was na mijn tabletcovers).

Het patroon komt van:

http://crochetmarifu6a.blogspot.be/2016/10/how-to-crochet-easy-woven-scarf-cowl.html?m=1

Deze was heel makkelijk, eerst start je met een hele reeks lossen tot je aan de gewenste lengte komt en daarna een stokje in elke losse terug. Zo maak je 5 strengen, haak de bovenkanten aan elkaar met vasten en dan vlecht je ze in elkaar (zie site). Daarna haak je ook de onderkanten vast en dan de 2 delen aan elkaar.

Tip: probeer het aantal lossen te tellen en zo al je strengen even lang te maken. Ik dacht het op het gevoel te doen en ze naast elkaar te leggen maar ze kwamen niet allemaal even lang uit. 😂

Heel makkelijk en leuke sjaal. Je kan zelf het aantal kleuren kiezen die je aan je strengen geeft.


Ik wou er ook een muts voor mijn dochter van maken. Hiervoor kreeg ik een patroon van een Boshi muts van een vriendin.

IMG_20180223_175313.jpg

IMG_20171012_155348


 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_20180223_175500.jpg

 

 

Dit mandje is een mengeling van verschillende patronen samen.

Ik wist eerst nog niet wat ik er mee ging doen maar het is uiteindelijk een mand geworden die in onze hal hangt om handschoenen en mutsen in te steken.

 

 

En dan nog 1 laatste creatie met deze wol (er kunnen er nog komen want ik heb nog wol over 😁 ). Mijn dochter had voor kerst een robotvosje gekregen en die had volgens haar een nestje nodig. Dus, creatieve mama die ik ondertussen al geworden was, haakte ik haar eentje.

Ik maakte het zo dat ze het vosje overal mee naartoe kan nemen en het zit ook mooi beschermt tegen het af en toe op de grond vallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s